Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au avut astăzi o întâlnire cu directorii generali ai Agenţiilor de presă AGERPRES (România) şi MOLDPRES, Alexandru Ion Giboi şi Vlad Darie.

Alexandru Giboi le-a vorbit studenţilor de la USM despre principiile şi temeliile profesionale ale jurnalismului, mai ales în condiţiile de presă finanţată din bani publici. „O organizaţie publică de presă trebuie să se ghideze de principii democratice, echidistanţă şi obiectivitate, să asigure un nivel de informare suficient de bun, altminteri îşi pierde din credibilitate şi devine irelevantă”, a menţionat şeful AGERPRES.

Managerul principalei agenţii de presă din România a întreţinut o discuţie activă cu viitorii ziarişti, care s-au folosit de posibilitatea de a afla „din prima sursă” despre tendinţele, valorile, dar şi capcanele jurnalismului actual. „Întâlnirile cu studenţii, fie din România, fie din R. Moldova, sunt o parte importantă pentru pregătirea evoluţiei AGERPRES, din punct de vedere al resursei umane. M-am bucurat nespus să cunosc studenţi la jurnalism dornici de dezvoltare profesională, bine pregătiţi şi destul de implicaţi în discuţiile pe care le-am purtat”, a relevat Alexandru Giboi, solicitat de MOLDPRES.

Georgeta Stepanov, decanul Facultăţii de Jurnalism a USM, a subliniat că asemenea întruniri sunt de real folos pentru studenţi, fiind o punte între teorie şi practică. „Am numit aceste întâlniri “Lecţii de profesionalism” şi ne străduim să le organizăm măcar de două ori pe lună. Studenţii trebuie să comunice în direct cu jurnalişti care şi-au făcut un nume în breaslă, de la care pot afla ce este această profesie şi la ce să se aştepte. Or, în acest sens întrevederea cu directorul unei agenţii de presă cum este AGERPRES este un mare noroc, deoarece au aflat lucruri interesante şi utile”, a spus Georgeta Stepanov pentru agenție.

Accesați: https://www.moldpres.md/news/2018/01/23/18000497