Studenţii anului III de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a USM au discutat despre situaţia agenţiilor de presă din Republica Moldova cu directorii agenţiilor de presă INFOTAG şi IPN.

Vizita de documentare la Agenţia de presă INFOTAG a avut loc joi, 21 noiembrie. Directorul agenţiei, Alexandru Tanas, care colaborează în calitate de stringher cu Agenţia de presă REUTERS, cunoscută pe plan mondial, a discutat cu viitorii jurnalişti despre munca în cadrul unei agenţii de presă, specificul parcursului agenţiei INFOTAG şi al activităţii de stringher.

Studenţii au avut prilejul să participe recent la o lecţie publică susţinută la Facultatea de Jurnalism a USM de către directorul agenţiei de presă IPN, Valeriu Vasilică. Directorul IPN s-a referit la specificul jurnalismului de agenţie, schimbările intervenite pe plan naţional în cazul agenţiilor de presă, provocările cu care se confruntă aceste instituţii media, dar şi perspectivele de evoluţie. În cadrul cursului „Jurnalism de agenţie şi new media”, un grup de studenţi ai anului III au participat la o conferinţă de presă organizată în sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, în preajma alegerilor locale din municipiul Chişinău.

În curând, va avea loc o vizită de documentare la Agenţia Informaţională de Stat MOLDPRES, aflată în proces de restructurare.

infotag1 infotag2 infotag3 infotag4 ultima_sala_IPN valeriu vasilica2 3