La 27 noiembrie curent, studenţii anului III de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova au efectuat o vizită de documentare la Agenţia Informaţională de Stat Moldpres.

Studenţii au discutat despre specificul activităţii Moldpres cu directorul agenţiei, Andrei Volentir, cu redactorul-şef al departamentului ştiri, Fidel Galaicu, şi cu redactorul-şef al departamentului Monitorul Oficial, Simion Ropot. Andrei Volentir s-a referit la schimbările care au intervenit recent în cadrul Agenţiei Moldpres, aflată în proces de reorganizare, şi la urmările deciziei Cancelariei Guvernului privind reducerea numărului de angajaţi. Fidel Galaicu a subliniat situaţia dificilă în care a ajuns, în special, departamentul ştiri, afectat cel mai mult de concedierile anunţate.

Astfel de vizite de documentare au avut loc recent la agenţiile de ştiri IPN şi Infotag. Evenimentele sunt organizate în contextul acordurilor de colaborare semnate de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării cu instituţii media din Republica Moldova.

1M 2M 7M 10 M