VIITORII JURNALIȘTI ȘI COMUNICATORI USM – AU DEPUS JURĂMÂNTUL DE INTEGRITATE PROFESIONALĂ

Peste 100 de studenți, viitorii absolvenți ai Facultății Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, au depus jurământul de integritate profesională.

Acțiunea este una simbolică și are menirea de a le insufla viitorilor jurnaliști și comunicatori, încă de pe băncile univerității, importanța respectării Codului Deontologic în activitatea profesională.

La eveniment a fost prezent rectorul Igor ȘAROV, decanul Victoria BULICANU, cadrele didactice ale Facultății, precum și jurnalista Oxana IUTEȘ și directoarea Afaceri Corporative a companiei Efes Moldova, Ludmila ANDRONIC.

Rectorul le-a urat succes studenților și a îndemnat viitori profesioniști să gândească întotdeauna liber și să fie corecți în ceea ce fac.

Jurnalista, Oxana IUTEȘ le-a vorbit studenților despre provocările meseriei de jurnalist și i-a îndemnat să persevereze chiar și atunci când cred că nu se descurcă, dar și în astfel de situații să nu uite de jurământul pe care l-au depus astăzi.

Ludmila ANDRONIC a încurajat viitorii specialiști în comunicare să facă întotdeauna alegerea corectă, cea de a deveni comunicatori, nu propagandiști.

Evenimentul a fost organizat în contextul marcării la 3 mai a Zilei Internaționale a Libertății Presei.