Cartea Etica Rețelelor Sociale și formarea primei Comunități Etice Online la Chișinău”

Autorul acestei cărți, domnul Horea Mihai Bădău, lector universitar, doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București, Enseignant-chercheur la Facultatea de Litere, Master 2, la Universitatea Sophia-Antipolis, dion Nisa, Franța și Cercetător Științific Principal la Laboratoriul SIC.Lab Mediterranee din Nisa, Franța, va veni la Chișinău, pentru a ne vorbi despre ce înseamnă comunicarea corectă în rețelele sociale, pe baza principiilor etice și despre influența algoritmilor dotați cu Inteligență Artificială în rețea.

Horea Mihai Bădău este autorul primului Manual de Social Media din România (Tehnici de Comunicare în Social Media, Editura Polirom, Iași, 2011), al primului Manual de Jurnalism Online din România (Manual de Jurnalism Online, Editura Tritonic, București, 2015) și al primei Teorii Social Media (aceea că vom abandona alfabetul scris și vom comunica prin imagini), validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației și publicată la Editions l Harmattan, Paris, 2015.

Prima Cartă Etică a Rețelelor Sociale a fost publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii, Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication și poate fi consultată aici: https://horeabadau.ro/2018/04/25/prima-carta-etica-social-media/

Evenimentul va avea loc la 14 iunie 2019, ora 18.00, Biblioteca Națională, Sala de lectură nr.1, etajul II, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).